ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Β. Τυροκομείο
Διεύθυνση
Περιστερά 422 00
GPS
39.63718207459, 21.655574213924
Τηλέφωνο
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Το Τυροκομείο Ζαρογιάννη έχει μακρά ιστορία στον χώρο της τυροκομίας, με ρίζες που φτάνουν στο 1959, όταν ο ιδρυτής του, κ. Θωμάς Ζαρογιάννης, ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην παραγωγή τυριών. Με καταγωγή από το Γαρδίκι, ανέπτυξε την τέχνη της τυροκομίας από νεαρή ηλικία, δημιουργώντας μικρά τυροκομεία σε χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων, όπου παρασκεύαζε φέτα, κεφαλοτύρι και κασέρι με παραδοσιακές μεθόδους.
Το 1974, η παραγωγή πήρε νέα ώθηση, όταν ο κ. Ζαρογιάννης νοίκιασε το τυροκομείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεόπετρας, δίνοντας το όνομά του στα προϊόντα του. Το 1994, ο γιος του, Βασίλης Ζαρογιάννης, ανέλαβε την επιχείρηση, διατηρώντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα της παραγωγής και εισάγοντας νέες μεθόδους οργάνωσης και κοστολόγησης. Η επιχείρηση εξειδικεύτηκε αποκλειστικά στο κασέρι, με συνεχή ανάπτυξη.
Το 2007, το τυροκομείο μετεγκαταστάθηκε σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Περιστέρα Καλαμπάκας, που πληρούν όλες τις προδιαγραφές παραγωγής. Στόχος της επιχείρησης είναι να διατηρεί το προϊόν χειροποίητο και αναλλοίωτο, συνδυάζοντας εμπειρία, τέχνη και παράδοση, στοιχεία που προσδίδουν στο κασέρι Ζαρογιάννη τη μοναδικότητά του.
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα
–
Τρίτη
–
Τετάρτη
–
Πέμπτη
–
Παρασκευή
–
Σάββατο
–
Κυριακή
–